skip to Main Content

De perfecte headline voor jouw artikel, 11 tips

Het belang van een goede headline wordt zwaar onderschat. Dagelijks maken we bij Lumiq voor onze klanten headlines. We testen met meerdere varianten en zien grote verschillen tot 300% verbetering in CTR, maar vaak nog belangrijker, ook in conversie. Toch weten maar weinig mensen hoe ze een goede headline moeten maken daarom deze tips van onze professionals. 

 

1.    Ken je publiek

Klinkt als een open deur, maar toch zien we vaak headlines niet afgestemd op de doelgroep van de campagne. Direct vertaald uit een internationale campagne of zonder al te veel nadenken even snel in elkaar gezet.

2.    Stel een vraag

De vragende vorm van een headline werkt vaak heel goed.

Voorbeeld: De 9 mooiste stranden van Griekenland: Welk eiland kies jij?

3.    Biedt een oplossing en redenen

Mensen zijn vaak latent op zoek naar oplossingen voor uiteenlopende problemen. Door het probleem en oplossing te benoemen creëer je interactie.

Voorbeeld: Isoleer nu je huis en bespaar 20% op de stookkosten.

4.    Wek nieuwsgierigheid op

Deze vinden wij wat lastiger omdat hij ook vaak voor click bate achtige campagnes gebruikt wordt en die ronduit misleidend zijn. Toch werkt het, mits integer toegepast, wanneer een headline nieuwsgierigheid opwekt.

Voorbeeld: De 7 nieuwe manieren om energie te besparen.

5.    Tips en tricks

Tips in een headline werken op een positieve manier interactie op.

Voorbeeld: Op reis met kinderen, 5 tips.

6.    How to

Een van de succesvolle basics bij tijdschrift- en kranten makers. Bezoekers van websites waarderen hulp bij veel voorkomende problemen.

Voorbeeld: Hoe maak je in 10 minuten de perfecte Lasagna?

7.    Gebruik (oneven) cijfers

Het menselijk brein houdt van a-symmetrie, denk aan een bos bloemen, de patronen in fashion. Ook bij het maken van headlines werken cijfers en met name oneven cijfers goed.

Voorbeeld: 11 tips voor het maken van de perfecte headline.

8.    Zorg voor uitdaging

Het publiek aanspreken op dingen die een uitdaging zijn kan werken om mensen aan te zetten tot actie.

Voorbeeld: Maar weinig mensen brengen deze uitdaging tot een goed einde.

9.    Wees eerlijk over het effect wat je wilt bereiken

Ga mensen niet misleiden, maar zorg dat duidelijk is wat je van ze verlangt. Wil je iets verkopen? Zeg het dan, wil je dat ze meer informatie vragen, vertel het ze.

Voorbeeld: Hulp bij jouw telefoonabonnement, vraag nu een test aan.

10. Geen clickbait

Helaas gebruiken veel aanbieders van Native Advertising clickbait om mensen vals te verleiden tot een click. Wij bij Lumiq geloven daar niet in. Het doet afbreuk aan de betrouwbaarheid van de redactie en zet mensen op verkeerde been.

Voorbeeld: hoe het niet moet:

zo_moet_het_dus_niet

 

11. Gebruik bijvoeglijke naamwoorden en emotie

Mensen houden van bijvoeglijke naamwoorden! Het geeft net wat extra attentie mits goed gebruikt. Ook hier weer: wees duidelijk wat voor een actie je wenst.

Voorbeeld: Bijzondere vakantie waar je blij van wordt, hier boek je.

 

Tot slot

Zorg voor een goede landingspagina die aansluit bij het artikel. Zorg dat de landingspagina specifiek is en direct tot actie aanzet.

Voorbeeld: Headline: De 9 mooiste stranden van Griekenland: Welk eiland kies jij?

Landingspagina bij voorkeur een webpagina met 9 geselecteerde Griekse eilanden en boekings button, maar niet de homepage van de reisorganisatie (zien we helaas te vaak).

 

Ga transparant en eerlijk te werk bij het maken van jouw headlines. Beloof geen dingen die je niet waar kunt maken en wees in het artikel informatief. Op die manier bouw je een echte band met de lezer en toekomstige klant op. Heb je hulp nodig bij het maken van een goede headline en/of artikel? Neem contact met ons op, of bekijk de website voor meer informatie.

 

Back To Top
Zoeken